Црногорска влада забранила је увоз и извоз са Крима и Севастопоља, наводи се у Одлуци о увођењу међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савјета ЕУ, којом је забранила увоз и извоз са Крима и Севастопоља.

 

1397464455_0136.1000x800

 

У одлуци Владе Црне Горе наводи се да се «забрањује свесно и намерно учествовање у активностима чији је циљ или последица непоштовање забрана».

 

«Забрањује се продаја, снабдевање, пренос или извоз робе и технологија од држављана Црне Горе или са наше територије или коришћењем пловила или ваздухоплова под заставом Црне Горе», наводи се у одлуци.

 

Одлуком се забрањује сваком броду којим се пружају услуге крстарења да уплови или пристане у луке које се налазе на Криму.

 

«Министарства економије, финансија, унутрашњих послова, одбране, саобраћаја и поморства, одрживог развоја и туризма, Управа царина, као и други органи и предузећа надлежни за примену рестриктивних мера које су уведене овом одлуком, дужни су да обезбеде њену примену, као и да о предузетим активностима обавесте Министарство спољних послова и европских интеграција», наводи се у одлуци која ће се примењивати до 23. јуна наредне године.

 

Црна Гора је раније увела економске санкције Русији «због њене политике и акција против Украјине», чиме следи опредељења Европске уније.

 

Тагови: ; ;