Орсат Спајић

Блиски исток гори, у пламену је. Ко не види, слеп је. Ко не жели да види тај пали ватру. Пали и потпаљује намерно или пали и потпаљује својим незанимањем за то подручје. Они који пале могу даље да наставе несметано да пале. Јемен, Ирак, Сирија, Сомалија, Либија, Палестина, Синај, Авганистан..сви они видно горе док рат траје. Турска, Саудијска Арабија и заливске монархије су почеле горети и трунути изнутра док болест вехабизма поприма све већи и изопаченији облик. Статус куо постаје неиздржив и хитно се мора деловати.

irak-bliski-istok-dzihad-1403129868-518767

Пацови се коте на све стране и постоји опасност да се пре уништења ИСИС-а из Европе и Кавказа врате кући. Да би се проблему стало на крај треба се добро позабавити његовим последицама али најважније је ударити на његовим узроком. То је добро схватио АБУ АЛИ (Владимир Путин) па је, уверен сам у то, одлучио да полако али сигурно, добро припремљеном тактиком, извршити дератизацију целог Блиског истока.

Узрок проблема се налази на самом Арапском полуострву. Саудијска Арабија је колевка вехабизма и, уз своје савезнике Катар, Кувајт и Уједињене Арапске Емирате, финансира и подржава пацове у сваком погледу и сегменту, почевши од набавке оружја до логистике и издашне финансијске помоћи.

Турска која купује нафту од ИСИС и која их финансира и лечи у турским болницама, је део истог тима вехабија. Истина је да није цео народ Турске такав али политичка елита у Турској намеће сада такву политику. Отац модерне Турске Мустафа Кемал Ататурк се вероватно преврће у гробу.

Путин је почео јавно да износи доказе о њиховој трговини нафтом и издашном финансирању. Да би се дератизовао Блиски исток, треба ударити по Саудијској Арабији која је финансирањем вехабија и инвазијом на Јемен потрошила невероватних пет стотина милијарди долара ове године. Уз ниске цене нафте, она се почиње распадати изнутра.

Ако је Западу стало до демократије онда би Саудијска Арабија требала бити на врху листе земаља којима се треба увести демократија а одмах затим и осталим заливским монархијама. Запамтите сваки пут кад идете у Дубаи или Истамбул као туриста да ви финансирате тероризам. Путин ће сигурно искористити Курде како би пољуљао Турску и уништио Ердогана и довео до могућег распада Турске.

Након јавне објаве главних спонзора ИСИС и осталих терористичких група, сигурно је да у скорије време заливске монархије више неће бити монархије и да ће добити праву демократију, а њихови монарси ће бити развлашћени. Пре свега тога ићи ће се у потпуну дератизацију Сирије и Ирака, уз демонстрирање силе и моћи нових савезника Русије, Ирана, Хезболаха, Сирије и Ирака.

Ићи ће се на сваки град, свако село, у сваку рупу у коју се сакрио пацов, док не убију и последњег. Русија је сад сасвим довољно војно присутна на Блиском истоку да га, уз помоћ савезника, може целог очистити. То ће бити сигурно тежак посао али на крају свакако успешан. Путин се опет показао као светски лидер. Питање је само шта то Европа ради и зашто не помаже?

Европа као псић послушник труле Америке не зна ни сама шта да учини. Она заправо ни не зна шта се то тамо дешава, ко је добар а ко зао. Слепо прати упутства свог злог млађег али јачег брата и мисли да чини добро себи и свету.

Догађаји у Паризу су показали баш супротно, али ту смо да учимо на сопственим грешкама. Ваљда ће се једног дана народи Европе опаметити, угасити телевизор и престати да чита маинстреам новине. Било би добро да се угледају на Виктора Орбана и мађарски народ. Не по питању жице него менталитета, јер они су своји а не туђи. Њима ни застава Уније није извишнија од сопственог парламента.

Стара изрека каже да свако води своју битку, али зашто онда ЕУ води ту исту битку за Америку уместо за себе? Америка сигурно неће ловити све те пацове по европским улицама када се врате кући. Једино што нам остаје је да се надамо да ће Путин то све добро очистити пре него што се врате.

Но, најбоље би било да му и ми сами помогнемо јер су ипак Европа и Русија одувек биле пријатељи и савезници. Сетите се само ко је спасао Европу од Наполеона и Хитлера. Мајка Русија.

Kata Bucik

Тагови: ; ;