Европска унија користи избегличку кризу чијем је стварању допринела да би створила окупаторску војску која ће моћи да преузме контролу над националним границама без сагласности осталих суверених власти.

 

vbkdjshfh9846-640x335-620x330

 

Након што је омогућила милионима миграната, од којих већина није ни из Сирије, да уђу у Европу тражећи азил, ЕУ је показала своју неспособност када је у питању безбедност граница.

 

Међутим, уместо да пусти националне власти да појединачно реше проблеме, ЕУ жели да укине суверенитет државама чланицама новим предлогом по којем ће се свуда поставити 2.500 наоружаних чувара у униформама ЕУ, заједно са патролним бродовима, хеликоптерима и дроновима.

 

“Ове паравојне снаге ЕУ би могле да преузму контролу над границама било које државе без њене сагласности”, наводи Тимес.

 

Оне би могле да делују и тамо где би извесна држава ЕУ сматрала да то није потребно.

 

Пољски министар спољних послова, Витолд Васциковски, искритиковао је ову идеју и рекао је да је “некомпатибилна са демократијом”.

 

“Структура независна од нације би била недемократска и непознато је коме би одговарала”, рекао је Васциковски.

 

“Сваки пут када ЕУ направи пропуст јавља се све већа тежња за централизацијом”, рекао је лидер УКИП-а, Најџел Фериџ.

 

Дајен Џејмс, портпарол МЕП-а и УКИП-а, рекла је:”Ово је напад на национални суверенитет од стране ЕУ.

 

Комисија ће сада отворено деловати против жеља држава чланица унутар њихових граница без њихове дозволе. ЕУ је оваквим потезом показала жељу за формирањем федералне државе”.

 

Ови чувари ЕУ би могли ефикасно да окупирају било коју државу чланицу под изговором “интервенције”. Ова гранична полиција ће бити смештена у Варшави у Пољској, а државе чланице ће сваке године издвајати 322 милиона евра у те сврхе.

 

Ова нова сила ће чак моћи да врши шпијунажу путем европских безбедносних агенција, а полиција ће моћи да делује и ван граница ЕУ.

 

Вебтрибуне

Тагови: ; ; ; ; ;