Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су руске тајне службе ове године спречиле више од 30 терористичких напада и откриле више од 320 страних шпијуна.

 

Russian President Vladimir Putin speaks during a government meeting on housing issues in Russia's Black Sea resort of Sochi on Monday, Feb. 4, 2013.(AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service)

 

„Желим да истакнем да је ове године, захваљујући напорима запослених у ФСБ-у, спречено више од 30 терористичких напада”, рекао је Путин на свечаној вечери посвећеној дану снага безбедности у Кремљу.

 

Он је додао да велика одговорност лежи на руској контра-обавештајној служби, која је, како је истакао, овде године открила више од 320 кадровских службеника и агената специјалних служби страних држава и њихових помагача.

 

„Видимо да обавештајне службе једног броја држава интензивирају, како се код нас каже, рад у Русији”, додао је Путин који је и сам био агент КГБ-а, претече ФСБ-а, као и шеф ФСБ-а.

 

Путин је се свом говору, такође, осврнуо на ситуацију у Сирији у којој Русија од септембра изводи ваздушне нападе на упоришта терориста.

 

Он је рекао да су руске оружане снаге далеко од коришћења свих својих капацитета у Сирији, преноси АФП.

 

„Поседујемо и додатна средства. Ако буде било потребно, и њих ћемо искористити”, навео је руски председник.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;