Русија нема намеру да се дури и пући усне због европских санкција. Ми чекамо, ми чекамо све – рекао је Владимир Путин у документарном филму познатог руског тв-новинара Владимира Соловјева „Светски поредак“.

 

Russian President Vladimir Putin speaks during a government meeting on housing issues in Russia's Black Sea resort of Sochi on Monday, Feb. 4, 2013.(AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service)

Притом је прецизирао да је Москва отворена и спремна за сарадњу са европским земљама у економији, у политици и у борби против терора:

 

„У односима између држава у првом плану су интереси, а интерес је и европских земаља да удружимо напоре у те три области. Да удруже напоре са Русијом“.

 

Руски лидер је у истом филму истакао да је Русији – поводом сиријске кризе – једнако лако да сарађује „како са председником Сирије башаром Асадом, тако и са Американцима. То сам недавно рекао Бараку Обами и нашим пријатељима из Саудијске Арабије и других арапских земаља. А зашто лако? Зато што ми не вртимо репом и не мењамо позицију“.

 

О Турској и њеном руководству Путин је рекао:

 

„Турска није Европа. То је једно, а друго: ми Турке сматрамо пријатељским народом и не желимо да прекдамо односе са турским народом. А што се тиче његовог садашњег руководства – ништа није вечитом под Луном“.

 

Факти

Тагови: ; ; ; ;