Русија је нудила Западу да подели ризик по питању јавног дуга Украјине, али они не желе, то значи да не верују у солвентност Украјине и стабилизацију њене економије, рекао је руски председник у документарном филму Саиде Медведеве «Светски поредак».

 

1047591590

«И нико не жели да издржава Украјину. И шта је сад то дати милијарду, две, обећати некакве гаранције. При чему хоће још и да пребаце терет финансирања на Русију: ни кредите не желе да врате, иако смо понудили веома добро, комфортно, по мом мишљењу, решење за питања дуга»- рекао је Путин.

 

«Хајде да заједно поделимо ризике, предложили смо. Спремни смо да у првој години не узимамо кредит уопше од Украјине, онда по милијарду, и шта овде није у реду? Не желе ни да деле ризик. Ово значи да: не верују у солвентност Украјине, стабилизацију њене економије. То је веома лош сигнал», — наставио је председник.

 

Говорећи о промени правила Међународног монетарног фонда, Путин је рекао да је на тај начин финансијски терет стављен на целу међународну заједницу.

 

«Чињеница је да се опет пребацује финансијски терет за почињене политичке грешке на међународну финансијску заједницу, јер сами не желе да носе тај терет. Али мислим да се после свега свест о томе да се мора деловати у оквиру цивилизованих правила, а не да их игноришу, полако развија» — рекао је Путин.

 

Тагови: