Дешавања кроз правосудни случај везан за Светозара Маровића потврда су да држава Црна Гора функционише, рекао је премијер и лидер Демократске партије социјалиста (ДПС), Мило Ђукановић, и поручио да се не плаши да би он током истраге могао бити поменут у негативном контексту.

 

579318e8d340b2be5a4443b43fcd3fc2

 

Како је додао, показује се да је без основа била сумњичавост једног броја лидера партија конкурентских ДПС-у да у Црној Гори функционише нека селективна правда.

 

Одговарајући на питања да ли се плаши да би иста судбина могла задесити и њега, због спекулација да би Маровић могао проговорити о сумњивим пословима Ђукановића и његове породице, односно да ли страхује да га Маровић током истраге помене у негативном контексту, што би могло да испровоцира на тај начин нову истрагу, Ђукановић је рекао – „а зашто бих се плашио?”.

 

Према његовим речима, све што су спекулације не треба да буду предмет разговора међу озбиљним људима.

 

„Себе сматрам озбиљним човеком, ја данас одговарам на питање које се тиче Маровића након што је формиран правосудни случај везан за њега, то досад нисам радио, али дозволите да се мало поспрдам на рачун тога да би сад, из случаја било ког појединца, требало да сви будемо уплашени може ли се, то, забога, догодити и нама”, казао је Ђукановић.

 

На питање да ли ће премијерску функцију обављати и у ово доба 2016. године, Ђукановић је рекао „много даље од тога”.

 

Факти

Тагови: ; ;