Поштовани пријатељи, као што знате, недавно сам из Москве обећао интересантну информацију али због објективних разлога нисам објавио о томе. Ево сада желим да Вас упознам шта је био основни повод моје посете Москви и због чега сам Вам рекао да има интересантних информација.

 

12373252_846093658842540_703960025196885645_n

 

Драган Станојевић:

 

Ви знате да се данас дешавају глобалне промене, свет пролази кроз тежак период и скоро у сваком делу света постоје сукоби, револуције, врши се грубо кршење међународног права а ми смо били прве жртве. Врши се рушење темеља друштва, традиционалних вредности и подмењуу се основни појмови демократије, где се то схватање користи за свргавање непожељних режима и увођење „својих“. Двоструки стандарди су постали норма у међународним односима и примени права.

 
Дакле, данас постоји борба између два система вредности, оног традиционалног и овог „неметеног“ и то је прешло у борбу уз примену свих технологија па и оружја.

 

У том глобалном сукобу, Русија се показала као држава која представља центар заштите традиционалних вредности и хранитељ међународног права који је био основа мира и стабилности у свету.
Као таква, Русија има подршку на свим континентима и зато је створен овај покрет,који би требао да уједини све те људе да обједини њихов потенцијал у очувању тих вредности.

 

Наравно, узајамна подршка и љубав међу нашим народима има дубоке историјске корене и опште је познато да је наш народ тај, који највише подржава Русију и зато није случајно што је представник Србије позван да буде суоснивач једне такве организације.

 

Овај покрет, сада даје и званично могућност, свима онима који подржавају Русију и који су у разним групама, да постану и званично део покрета „Ми волимо Русију“! То се тиче наравно не само појединаца, већ и организација, друштава, покрета и свих оних којима је Русија у срцу.

 

За сада се у Србији неће формирати званично члансто (у формално правном оквиру, због сложности система), али ће се сви они, који буду прихватили страницу и буду лајковали, сматрати да подржавају ову идеју и да су део тог покрета. Сада ћемо радити на формирању „пријатеља Русије“ широм земље. Касније ће се формирати и чланство, путем попуне електронског упитника и тако ће се створити база пријатеља Русије, који ће касније моћи вршити узајанме коминикације и сарадњу. Одржаваће се округли столови и конференције на разним нивоима. О циљевима и осталим детаљима покрета, можете прочитати на страници покрета а касније ће у процесу бити још више информација.

 

Суоснивачи Покрета „Ми волимо Русију“ су познате личности из политичког и јавног живота, најутицајнији људи у Русији а такође лидери у својим областима са разних континената (биће објављени). Покрет су основали представници из 15 држава, али постоји много већи број заинтересованих из других држава, па је циљ да се покрије око 150 држава у свету.

 

На страници треба да постављамо информације из свих сфера живота, које се тичу Русије и Србије и наравно других држава у контексту основних циљева покрета.

Тагови: ; ;