Небојша Медојевић за Њуз Фронт:

 

Наш репортер, Војислав Мистовић: По вашем мишљењу, зашто је ухапшен Светозар Маровић?

 

Медојевић: «Он је само део обавеза које је Црна Гора преузела за улазак у НАТО. Мило је морао да хапси неке своје најближе сараднике, па је проценио да је најмања штета од хапшења Маровића, да Маровић неће открити његове криминалне радње. И то је једна жртва која се приноси за добијање позивнице за НАТО.»

 

Мистовић: Шта очекујете од сутрашње седнице?

 

Медојевић: «Искрено не очекујем да ће Ђукановић дати прелазну Владу и очекујем од опозиције да се изјасни- или да се придружи нама на протестима, и тако кажемо да сви заједно не желимо да учествујемо на изборима без прелазне владе. Када би комплена опозиција тако рекла, била би то крупна политичка одлука. Очекујем од њих да потврде свој политички став да неће учествовати на изборима без прелазне владе.»

 

Мистовић: Да ли нас као 89. чека «врући јануар» онда?

 

Медојевић: «Сваки дан је врућ, сваки минут, јер дуг наш се сваког минута повећава 355 евра. Сваки дан, Мило може да донесе неку тешку и штетну одлуку за Црну Гору са последицама по наше унуке.»

 

Мистовић: Да ли сте за одржавање референдума по питању чланства Црне Горе у НАТО?

 

Медојевић: Да, то је наш партијски став од оснивања јер се тако крупне државне одлуке које имају последице по живот грађана, безбедност Црне Горе, где се преноси део суверенитета у области одбране и заштите, обавезно морају констатовати на референдуму, фер и слободно.

Тагови: ; ; ; ; ;