Изјава Марка Ђурића да је Приштина у праву када каже да Срби са личним картама Републике Србије не могу да се крећу јужном српском покрајином јер је то резултат лоших преговора Борка Стефановића из 2011. године је још једна у низу превара Владе Александра Вучића.

 

dru-LICNE

 

Патриотски блок Косова и Метохије:

Наиме, током предизборне кампање 2012. године садашња владајућа номенклатура громогласно је обећавала Србима на Косову и Метохији да ће поништити све Боркове договоре. Садашњи председник Србије је на предизборном митингу у Косовској Митровици то више пута поновио а министар за рад и социјалну политику Александар Вулин је на истом митингу плакао пред грађанима због неправедних Боркових договора заклињући се да кад они дођу на власт да ће те договоре укинути.

Нажалост, не да их нису укинули него су наставили да их спроводе у дело идући и корак даље потписујући Бриселски споразум којим се Србија пректично одрекла Косова и Метохије па је још остао споразум о добросуседским односима којим треба да се стави тачка на отимање јужне српске покрајине. Поставили су класичну границу између Косова и Србије а током међународних конференција уважавају све симболе и амблеме независног Косова срдачно се састајући са челницима сепаратистичке области зване независно Косово. Док су раније пребацивали Борису Тадићу што се само руковао са Хашимом Тачијем на аеродрому у Дубровнику данас премијер Србије дивани са истим као са најбољим пријатељем.

Уставни суд Србије је све Боркове договоре, додуше споро, али их је укинуо. Од уредбе о слободи кретања, административним границама, преко личних докумената, до катастарских књига. Иако је дужна садашња власт да одлуке Уставног суда спроведе у дело она то не чини јер би тиме угрозила наводни европски пут Србије. Зато изјава Марка Ђурића да ће он поново да води преговоре са Приштином о српским личним картама Срба са Косова и Метохије не би ли споразум побољшао је политичка глупост. Он нема потребе да води никакве преговоре већ само треба да примени одлуке Уставног суда, које тај договор поништавају.

По свему судећи ово нису једине невоље које сналазе Србе на Косову и Метохији јер у оквиру поглавља 35 предвиђа се даље гашење преосталих институција српске државе, општина, здравствених и просветних установа, једноставно свега што има мирис државе Србије. Издаји никад краја.

У Косовској Митровици 19.12.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ, Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.,председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије“Стара Србија” – Грачаница, председник Златибор Ђорђевић

Тагови: ; ; ; ; ;