Русија ће наставити са покушајима да се пронађе решење у оквиру троугла ЕУ–Русија–Украјина, изјавио је шеф руске државе Владимир Путин, коментаришући резултате годишњих преговора који су јуче завршени у Бриселу.

 

Vladimir-Putin-2

 

 

„Мислим да ћемо се још много пута вратити тим питањима. Желимо да успоставимо односе у тој области (трговини) са нашим партнерима, и са Украјином и са ЕУ“, рекао је председник.

 

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је руководилац делегације ЕУ рекла „игра је завршена“, устала и отишла, када су преговарачи са руске стране конкретно и принципијелно поставили спорна питања у међусобним односима.

 

„Игра је завршена и отишла је, а у саопштењу су објавили да је руска делегација прекинула преговоре“, навео је руски лидер, додавши да то „није европски, нити је толерантно“.

 

Јуче су у Бриселу завршени преговори о придруживању Украјине Европској унији. Том приликом је било речи о намери Украјине и ЕУ да почну привремену примену економског дела споразума о придруживању који је потписан 2014. године.

 

Како је саопштено на сајту Министарства иностраних послова Русије, очување повољног режима трговине између Москве и Кијева „није суђено да се догоди“.

 

Спутњик

Тагови: ; ;