Под санкцијама су ВТБ 24, и велики број филијала Сбербанке и ВТБ-а. Такође се на листи санкција налазе и Мособлбанк, Новикомбанк и «Јандекс.Денги».

4156244

 

Што се тиче руских привредника, на црној листи се налазе 14 физичких и правних лица — Едвард Јофе, Вахтанг Карамјан, Татјана Черних, Свен Олсон, компанија «Волгоград-нефтемаш», регионална банка Москве, «Инвестициона банка Рипаблик», «Авиа груп терминал», «Транссервис», «Лерма-Трејдинг», «Ел-ти-ес холдинг», «Мејплз». «Фентекс пропертиз», «Вајт сил холдингс».

 

Према извештају Министарства финансија, «за сепаратизам» у Украјини, под санкцијама се налази шест људи. Из ЛНР-а: Владислав Дајнего, Сергеј Козјаков, Василиј Никитин и Сергеј Циплаков. Из ДНР-а: Александар Кофман и Андреј Родкин.

 

 

Поред тога, уведене су санкције против две особе за које америчке власти верују да су повезане са бившим председником Украјине Виктором Јануковићем. То су Виталиј Захарченко и Дмитриј Табачник.

 

 

На «Кримској» листи санкција Сједињених Америчких Држава су следеће компаније: «Генбанк», Краснодарска регионална инвестициона банка, «Верхневолжски», «Севастопольска банка», «Универсал-авиа», три фабрике за производњу вина- «Массандра», «Нови свет» и «Магарач», Азовска фабрика за производњу вина и водке, одмаралиште Нижњаја Ореанда, руска компанија «Технопромекспорт» и филмски студио Јатлинскаја.

 

 

У посебном документу, министарство финансија САД издало је списак, који је укључивао горе поменутих 12 особа и 110 компанија и организација. У принципу, то су индустријска предузећа у Москви и другим руским градовима, а међу њима су и «Хеликоптери Русије», фабрика «Мајак», корпорација «Оборонпром», Рособоронекспорт. Листа укључује велики број предузећа војно-индустријског комплекса.

 

 

Састављачи листе указују на то да су многе од ових организација и компанија претходно наведени у листама санкција Европске уније. Документ министарства финансија САД каже да је листа проширена како би се осигурало ефикасно спровођење мера претходно изречених против неких руских грађана и предузећа у вези са сукобом у Украјини, то јест да им не дозволе да «заобиђу» постојеће санкције.

 

Тагови: ;