Бејрут 22 децембар / Дописник. Дмитриј Зеленин ТАСС /. Сиријски председник Башар Асад и чланови руководства земље су учествовали у заједничкој вечерњој молитви у Ал-Акраму у Дамаску. Служба је организована на рођендан пророка Мухамеда (Мавлид Ал-Наби).

B54EAC6F-5CF5-4286-B913-8401BE459BB0_mw1024_s_n

Муфтија сиријске престонице, шеик Аднан Ал-Афиуни, је током проповеди рекао да није случајно да се ове године поклопило рођење муслиманског пророка са Божићем који сиријски хришћани (и Православни и Римокатолици) славе 25 децембра. Према његовим речима, «ово је посебан знак, с обзиром да су и Мухамед и Исус Христос донели у свет љубав и милосрђе». Он је позвао вернике да се моле усрдно да наредна година «донесе Сирији добро, помирење и просперитет».

С друге стране, Министар Авкаф Мохамед Абдел Сатар ал-Сајед је захвалио Русији, Ирану и другим «пријатељима који бране истину и правду», на томе што подржавају Сирију. «Ми смо већ пет година у рату због оних који кују заверу против наше земље, њених народа и религија и надамо се будућој победи», рекао је он.

У петак, ал-Асад и његова супруга Асма су посетили цркву Блажене Деве Марије у кварту Ел Кусур, где су се састали са хришћанском заједницом престонице уочи божићних празника. Ел Кусур се налази 2 км од округа Џубар на периферији Дамаска, где делују банде и често долази до пуцања.

Прошле Нове године се Сиријски лидер састао са војницима на линији фронта у Џубари.

Kata Bucik

Тагови: ;