Наступајући у израелском парламенту председник Украјине Петро Порошенко је изјавио да су израелци као нација учествовали у изградњи украјинске државе.Како јавља украјински КАНАЛ 112 Порошенко се захвалио «братском Израелу» за могућност наступања у парламенту.

Ukraine's President Petro Poroshenko attends a joint news conference with European Council President Donald Tusk and European Commission President Jean-Claude Juncker (unseen) at the EU Council in Brussels, Belgium, December 16, 2015. REUTERS/Francois Lenoir      TPX IMAGES OF THE DAY      - RTX1YZZR

Према мишљењу Порошенка Јевреји су били непосредни учесници изградње украјинске државе.Према украјинском КАНАЛ-у 112 Порошенко је то изјавио током наступа у израелском парламенту.

«Јевреји као нација су учествовали у стварању наше државе»-изјавио је Порошенко.

Током иступања украјински председник се захвалио руководству Израела за могућност наступања у парламенту.

«Искрено се захваљујем израелском руководству господину председнику и премијеру на оваквој могућности, и то доживљавам не само као однос поштовања према мени него и према украјинском народу»-изјавио је Порошенко.

Председник Украјине налази се у службеној посети Израелу где се сусрео са председником и премијером и разговарао о узајамној сарадњи.

 

Тагови: