Председник Русије Владимир Путин је ушао је у топ 10 светских лидера, резултат је анкете коју је спровела агенција за истраживање јавног мњења «Вин галуп интернешенел» у 65 земаља света.

vladimir-putin_416x416

Прво место на листи је заузео амерички председник Барак Обама — делатност лидера САД позитивно је оценило 59% испитаника, а 29% њих негативно. На другом месту на листи се нашла немачка канцеларка Ангела Меркел, која је и «Жена године» у избору Тајма. Подршку јој је изразило 42% испитаника, а 29% њих одлуке Меркелове сматра погрешним. Тројку затвара премијер Британије Дејвид Камерон, кога подржава 37% испитаника, а 28% њих је против његове политике.

О председнику Русије Владимиру Путину позитивно се изјаснило 33% испитаника у читавом свету, што представља 5 резултат на листи, али узимајући у обзир разлике између позитивних и негативних оцена Путин заузима 8 место, пошто се 43%испитаника има негативно мишљење о руском лидеру.

«Председник Путин, са једне стране, ужива веома велику подршку код куће, у највећој земљи на свету, међутим, глобално његова репутација је мање позитивна», изјавио је председник «Вин галуп интернешенела» Жан Марк Леже.

Kata Bucik

Тагови: ; ;