О безакоњу које на југу Украјине у Херсонској области спроводе екстремисти и припадници добровољачких батаљона проговорили су и посланици на седници Херсонског обласног савета.

херсон безакоње

Ово питање је поставио посланик Херсонског обласног савета Јевгениј Крињицкиј.Према његовим речима власти уопште не реагују на катастрофалну криминогену ситуацију и игноришу жалбе грађана на разбојничко понашање екстремиста.Због тога су грађани принуђени да се сами организују у одреде самоодбране.

Посланик је рекао да овакав сценарио води неизбежном крвопролићу.Он је позвао МУП и СБУ да успоставе ред и закон у Херсонској области.

«Говорећи простим језиком тамо наступа хаос и безакоње.Они последња два месеца спроводе терор и пљачку над цивилним становништвом што се раније није дешавало»-рекао је Крињицкиј.

Код тих момака налазе се ознаке батаљона «Ајдар».

«Већ има велики број повређених чак и са прострелним ранама.На жалост органи за спровођење закона,милиција,полиција-како се сад зове су потпуно неактивни.Апелујем на тужилаштво и националну полицију да ставе под контролу ситуацију у пограничном појасу у Калакчанском региону».

«Да би се супротставили оваквом безакоњу локално становништво покушава да се организује у јединице самоодбране.Због тога може доћи до великог крвопролића»-изјавио је Крињицкиј.