Сергеј Лавров и Џон Кери су у телефонском разговору установили да наставак сарадње о проналаску решења за Сирију треба да се одвија кроз међународну гурпу за подршку Сирији.

«Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери су разговарали о могућности да се организује нова рунда састанка међународне групе за Сирију», саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Tan2013-9-14_13416792_0-620x350

Двојица званичника су у телефонском разговору размотрили сиријски конфликт и кораке које је неопходно предузети како би се пронашло политичко решење, наводи се у саопштењу Министарства, пренео је Спутњик.

Лавров је у разговору поново указао на потребу да се пред састанак припреми списак свих терористичких група против којих је потребно борити се, као и да се прецизира ко би требало да уђе у делегацију патриотске опозиције, која ће учествовати у преговорима са сиријским властима, под покровитељством УН.

На тај начин, рекао је Лавров, створили би се услови за почетак политичког процеса за проналазак решења сиријског конфликта са једне стане, и ефективније борбе са радикалним снагама са друге стране.

Руски Министар и амерички државни секретар су сагласни да наставак сарадње о проналаску решења за Сирију треба да се одвија кроз међународну групу за подршку Сирији.

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;