«Русија је завршила бесплатну испоруку система противваздушне одбране С-300 Казахстану», изјавио је руски Министар одбране Сергеј Шојгу.

Шојгу је на састанку с казахстанским Министром одбране Иманглијем Тасмагамбетовом рекао да је пребацивање система С-300 значајно у околностима када постоје безбедносне претње близу граница Казахстана, пренела је руска новинска агенција ТАСС.

sergej-sojgu

«Завршили смо пројекат пребацивања без наплате система противваздушне одбране С-300 Казахстану, узимајући у обзир чињеницу да је то озбиљан, ако не и главни допринос интегрисаном систему противваздушне одбране, који је, може се рећи, постао стварност», рекао је Шојгу.

ТАСС наводи да је на седници савета Министара одбране Заједнице независних држава, која окупља бивше совјетске републике, такође одобрен акциони план за следећу годину, као и план за мере заједничке противваздушне одбране.

Шојгу је данас са јерменским Министром одбране Сеираном Оганијаном потписао споразум о успостављању комбинованог регионалног система противваздушне одбране у заједничком безбедносном региону Кавказа.

Руски Министар одбране је данас потписао и споразуме о сарадњи са званичницима Киргизије, Таџикистана и Азербејџана.

Kata Bucik

Тагови: ; ; ;