Бошњачки комплекси никако да престану у Босни и Херцеговини. Како време пролази људи су све острашћенији и мржњом задојенији према свему што носи префикс српски.

 

b963166b7f1c8e623e9054fb5f848aba_XL

 

Пише Велимир Ремић, Република Српска

 

Нас то уопште не чуди зато што смо свесни ко су они који су себе до јуче звали муслиманима, потом босанцима а после рата бошњацима, на чијој су страни били њихови преци, које славе су славили и која имена су им красила крштенице. Срби и те како знају са ким деле заједничку наметнуту државну заједницу. Знају Срби да су непожељни у том браку и да ће кад тад доћи до развода, споразумног или не, то се за сада не зна, али се јасно види пораст анимозитета према Републици Српској која из године у годину постаје све јача и утицајнија у овом делу Балкана.

 

Иако је мала, Српска је натопљена крвљу јунака који су пали да би ми данас мирно живели. Али тај мир је само привидан. На све начине покушавају да осакате српски иденитет и да укину оно на шта је пристао и њихов упокојени председник Алија Изетбеговић који је видевши да од унитарне Босне неће бити ништа и да постоји могућност да остане и без оног што је тада држао у рукама, потписао Дејтонски мировни споразум који се данас оспорава у другом делу земље који Српску не подноси.

 

Потпомогнути страним утицајима који желе слабу Српску, изгласали су да је Дан Републике Српске неуставан и да се као такав не може славити 9. јануара. Тврде да Срби треба да изаберу неки други датум али никако тај стварни који показује да је Српска рођена пре почетка рата у БиХ. То је оно што их боли и што им смета па на све начине покушавају да оспоре чињеницу да Српска није настала у протеклом рату него проглашавањем Републике српског народа Босне и Херцеговине 09.01.1992. године.

 

Зашто желе да укину крсну славу и Дан републике? Зато што би тако имали покриће за своје прљаве намере у којима би изнели тврдње како је Република Српска настала на „геноциду“ и да као таква не може да постоји. Али с обзиром да то није истина траже све могуће начине да ослабе Српску која ће упркос срамној одлуци Уставног Суда БиХ наставити још масовније да прославља своју крсну славу и рођендан.

 

Тим поводом у Београду су се састали председник Милорад Додик, славни српски режисер Емир Кустурица и академик Матија Бећковић. Тема разговора била је прослава Дана Републике Српске која ће 9. јануара 2016. године бити лепша него икада и тако послати јасну поруку домаћој и светској јавности да Срби никада неће одустати од прославе рођендана своје републике упркос одлукама институције коју су странци наметнули а која по Уставу БиХ и не треба да постоји на нивоу БиХ. Осим политичког руководства у акцију што масовније прославе рођендана и славе Српске укључили су се и грађани који су почели са организовањем акције путем друштвених мрежа како би подстакли што више Срба да у инат забрани поносно прославе 9. јануар као важан историјски дан за Србе са ове стране Дрине.

 

Тако су становници најавили да ће на кућама, балконима, угоститељским објектима и предузећима истаћи обележја Републике Српске и тако допринети свесрпском слављу. Широм републике биће организоване бројне манифестације и концерти  на којима се очекује присуство великог броја људи. Српски народ ни за време турске окупације није био у оваквој ситуацији као данас када му се оспорава прослава крсне славе, али оно што душмани заборављују јесте чињеница да су Срби поносан и пркосан народ који ће терати инат у борби за правду и достојанствено живљење на својој вековној територији.

Тагови: ; ;