Јелена Салникова, медицинска сестра из сибирског града Березовски, освојила је камион угља за ложење као награду што је смршала 30 кг у оквиру акције коју су локалне власти покренуле у борби против гојазности.

Аман Тулејев, гувернер сибирске области Кемерово, познате као један од најбогатијих басена угља у свету, обећао је суграђанима да ће килограме који изгубе платити тонама угља.

365586_1

«У угљу ћемо платити сваки губитак килограма, и то не у грамима већ у тонама», изјавио је раније ове године Тулејев агенцији РИА Новости.

Након што је неколико месеци провела скијајући, возећи бицикл и ролере, Салникова је могла да се похвали да је смршала читавих 30 кг. Убрзо је у њено двориште камионом испоручено пет тона угља.

«То је компактан угаљ, одлично греје», изјавила је Салникова (43) за руску телевизију, стојећи у снегу са лопатом у руци.

«Довољне ће бити 3 корпе на дан», казала је ова медицинска сестра која је од лета успела да са 112 спадне на 80 килограма.

Русија је, после Литваније, друга најдебља нација од свих бивших совјетских држава, према подацима Светске здравствене организације из 2014 године.

Kata Bucik

Тагови: ; ;