Сусрет председника привредних комора Србије Чадежа и самопроглашене републике Косово Грџалијуа као и министара за привредни развој Сертића и Ставилецуа у Београду је само увертира која треба да утаба пут за склапање међудржавног споразума о нормализацији односа између Србије и сепаратистичке творевине зване република Косово.

 

privrednici

Овај скуп је одржан под покровитељством британске амбасаде и, претпоставља се, Тонија Блера саветника председника Владе Александра Вучића. Шлаг на торти представља присуство овом састанку директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића који утире пут независном Косову а све под маском бољег живота Срба у јужној српској покрајини.

 
Здрава логика иначе каже, а искуство током свих ових векова потврђује, да живот Срба у парадржавној творевини званој република Косово насталој на темељу насиља, погрома и егзодуса Срба, не може бити добар. Срби су били изложени страдању када су живели и у аутономној покрајини у оквиру Републике Србије пре и после 1989. године па није тешко прогнозирати њихову судбину у независном Косову. Уосталом бројни напади на Србе који се дешавају ових дана јасан су доказ ове тврдње.

 
Марко Чадеж и Сафет Грџалију су заједно као председници привредних комора две посебне државе били гости у Бриселу пре месец дана, где су добили пуно похвала од стране тамошње администрације из разлога што рекламирају независно Косово. Интересантно је да су током прекјучерашњег београдског сусрета потписани бројни споразуми и трговачке олакшице како актери кажу, где на званичним документима стоји република Косова са свим атрибутима државности. Од када то држава Србија са делом своје територије потписује билатералне споразуме осим ако та територија није посебна дражава. Очито је да Влада Александра Вучића заводи народ за Голеш планину, како народна песма каже, продајући им рог за свећу и на мала врата учествује у стварању још једне албанске државе на Балкану.

 
Што се трговине између Косова и Србије тиче, она није престајала ни за време ратне 1999. године па ни касније, и за то нису били потребни никакви међусобни споразуми и трговачке олакшице које су супротне важећем Уставу и законима Републике Србије.

 
Ако привредна комора Србије жели да се бави привредом у јужној српској покрајини она треба пре свега да спречи приватизацију бројних компанија узурпираних од стране сепаратистичиких власти а које је држава Србија изградила. Привредна комора Србије треба да се бави и губитком 50.000 радних места на територији јужне српске покрајини која су отета од Срба као и узурпацијом на стотине хиљада хектара плодних њива и пашњака које сецесионистичка творевина отима и од српских компанија и од појединаца српске националности.

 
Просто је невероватно како Влада председника Александра Вучића гази Устав Републике Србије над којим је положила заклетву и не спроводи одлуке Уставног суда Србије о поништавању споразума о административним прелазима, личним документима, катастарским поседима, дипломама склопљених између Србије и самопроглашене републике Косово.

 
Премијер се иначе хвали да је био један од најбољих студената Правног факултета у Београду па се поставља питање колико сам поштује диплому свог факултета. У пракси то би изледало као када би лекари који су положили хипократову заклетву уместо лека преписивали отров.

У Косовској Митровици

​ 23.12.2015. године
Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ, Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.,председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије“Стара Србија” – Грачаница, председник Златибор Ђорђевић

Тагови: ; ; ;