Председник Турске Реџеп Таиб Ердоган изјавио је да неће сарађивати са коалицијом Русије,Сирије,Ирака и Ирана у борби против терористичке организације «Исламска држава» све док је у Сирији на власти актуелни председник Башар ел Асад.

E`rdogan

«Сирија,Ирак,Иран и Русија формирали су у Багдаду квартет савезника и звали Турску да им се прикључи.Али ја сам рекао Владимиру Путину да ја не могу да седим заједно са Асадом чији се легитимитет доводи у питање»- изјавио је Ердоган у интервјуу за телевизију АЛ АРАБИЈА.

У вези турских војника у Ираку, Ердоган је изјавио да се они тамо налазе по позиву ирачке власти ради обучавања ирачких војника.

«Кад је ИСИЛ ушао у Ирак они су нам се обратили за помоћ и ми смо рекли да смо спремни да помогнемо.Тражили смо место за формирање базе и они су на то пристали.Све је почело у марту прошле године кад смо смештени у ирачком граду Башки»-рекао је Ердоган.

Напомињемо да је Русија међу првима послала војску у Сирију.Руска војска несебично помаже сиријској војсци у борби против ИСИЛ-а.

РИА НОВОСТИ.

Тагови: ; ; ; ;