Украјинске снаге гранатирале су Коминтерново у циљу застрашивања представника ОЕБС-а, рекао је заменик начелника штаба милиције ДНР-а Едуард Басурин.

 

Capturebas

 

«Чини се да украјинска страна на све начине покушава да спречи активност међународне посматрачке мисије» — рекао је новинарима Басурин.

 

Он је рекао да се гранатирање насеља као што су Коминтерново, Саханка, Зајцево и Октобар није дешавало све до заплене осам насеља у тампон зони од стране украјинских снага.

 

«Непријатељ није могао да користи минобацаче због велике удаљености. Након грубе повреде и заплене насеља, непријатељ је добио могућност да удари минобацачима и артиљеријом» — рекао је Едуард Басурин. Он је нагласио да војска ДНР-а наставља да се понаша у складу са споразумом у Минску, али да је у случају погоршања ситуације спремна да узврати.

 

На састанку Контакт групе у Минску 22. децембра стране у сукобу договориле су безусловни режим прекида ватре од поноћи 23. децембра и престанак свих маневара оружаних група у региону током новогодишњих и божићних празника.

 

 

Тагови: ; ; ;