Лидер Луганске Народне Републике Игор Плотницкиј обратио се становништву Херсонске области.О томе је објављено на званичном сајту лидера ЛНР.

10406918_10205337473453341_3252915199017782638_n

Лидер ЛНР упутио је речи подржке становницима Херсонске области.У свом обраћању он је рекао да народ ЛНР са великом забринутошћу прати стање у Херсонској области и саосећа са народом који преживљава патње због терора пљачки и разбојништва од стране нацистичких батаљона и кримско-татарских екстремиста.

Плотницки је рекао да га ситуација подсећа на почетак 2014 кад је становништво Донбаса протествовало ради очувања личног достојанства а» власт у Кијеву покренула против нас АТО Антинародну Терористичку Операцију».

«Надам се да ћете узети у обзир наше горко искуство.Ако је у кући пожар не можете да чекате затворени у соби а немате кофу воде да га угасите.Неопходне су брзе,ефикасне и масовне акције.Не чекајте да терористи почну да гранатирају ваше градове и села и да вас почну оптуживати како сами себе нападате»-рекао је Плотницки.

Он је зажалио што ЛНР и Херсонска област немају заједничку границу како би послали становништву хуманитарни конвој.Али, поручио је он «ако нам се обрате ваши представници наћи ћемо начин да вам помогнемо».

«Живела будућа Херсонска Народна Република,Живеле Уједињене Украјинске Државе»-поручио је Плотницки на крају обраћања.