Пуцњава је почела 10-15 минута након што је седмочлана екипа новинара дошла заједно са представницима ОЕБС-а и министарства одбране ДНР, саопштио је новинар ВГТРК који се нашао у пуцњави код села Коминтерново у Донбасу.

ОЕБС ПОД ВАТРОМ

Доњецк 27 децембар. Новинар ВГТРК који се нашао на удару за време пуцњаве у селу Коминтерново у Донбасу изјавио је за РИА НОВОСТИ да је један метак испаљен са позиција батаљона «Азов» пролетео поред камере седмочлане екипе новинара која се на лицу места нашла заједно са мисијом ОЕБС и представником министарства одбране ДНР Едуардом Басурином.

 

У рејон Коминтерново дошла је седмочлана екипа заједно са представницима ОЕБС и министарства одбране ДНР како би се упознала на лицу места са последицама гранатирања од стране Украјинске војске у петак.15 минута по доласку нашли су се у снајперској ватри. Представници ОЕБС-а су потврдили да се делегација нашла под снајперском ватром и да том приликом нико није повређен.

 

«Мислим да је метак (током пуцњаве) пролетео тачно између Басурина и нашег камермана. Снајперска ватра је почела 10-15 минута након нашег доласка на лице места. Након што смо отишли почела је пуцњава из минобацача»- рекао је за РИА НОВОСТИ новинар ВГТРК Андреј Руденко.

 

Он је рекао да се село Коминтерново налази у непосредној близини Широкина и Водјана где су смештени радикали из Десног сектора и нацистичког батаљона «Азов».

 

«По нама је отворена ватра из Водјана где се налазе «азовци» који користе минобацаче не само 82мм него и 120 мм»- рекао је Руденко.

 

Он је такође рекао да су после почетка напада «сви легли на земљу и тако дошли до шумског појаса одакле су сели у аутомобиле и отишли на безбедније место».

 

РИА НОВОСТИ