Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ

 

10_Donetsk_Region

 

19:35

 

14:55.Волво центар.Веома интензивно и гласно чују се пушкомитраљези и тешка артиљерија.

15:44.Заицево, почиње пуцњава чује се неколико плотуна.

16:25.Укропи напали Октобарски рејон Доњецка из правца Пескија са минобацачима.

18:40.Маринка,негде одјекнула експлозија,неизвесно место али се јако чуло.

19:00,Железнаја Балка,Пешадијски напад 3 експлозије.

19:10.Укронацисти из правца Троицкога напали Широкаја Балка такође пешадијски напад.

19.17.Широкаја Балка гласно се чују борбе али не постоји опасност за град.

Саопштење од Алексеја Смирновка

За последњих пола месеца 12 пута је нападнуто место Широкаја Балка

Према саопштењу министарства одбране ДНР укропи су за последњи дан 17 пута прекршили примирје.Нападали су Заицево,Коминтерново,Спартак,Широкују Балку,Старомихајловку и рејон доњецког аеродрома.По први пут после 10 дана непријатељ је користио и тешку артиљерију.

Горловка.Као последице гранатирања у Заицеву су погинула два цивила.То су били муж и жена обоје погинули у селу Заицево.Такође у Никитовском рејону Горловке оштећем је кров на једној приватној кући.

 

11:38

 

Представник министарства одбране ДНР Едуард Басурин нашао се под снајперском ватром ОСУ у месту Коминтерново.

«Дошли смо како бисмо се на лицу места упознали са последицама гранатирања од 24 децембра.Непосредно по доласку нашли смо се у снајперској ватри»-изјавио је Басурин додајући да су заједно с њим били и представници мисије ОЕБС-а.

Око 1500 људи окупило се око јединог званичног прелаза између ЛНР и Украјине близу Станице Луганске.Они су инсистирали да им се одговори како функционише хуманитарно-логистички центар који се налази у Станици Луганској а требао би бити на неутралној територији.

 

11:10

 

06:29.Горловка-Заицево.Становништво саопштава да је једна становница погинула од последица рањавања кад је мина улетела у њен стан.

09:55.Доњецк,становници Абакумова слушају паљбу из аутоматског оружја врло гласно.

Синоћ око 22 часа украинска војска отворила је ватру на рударско насеље «Трудовскаја»на западној периферији Доњецка у Петовском рејону.Ватра је отворена са стране Маринке.Повређених и рушевина нема.

Раније је саопштено да је непријатељ гранатирао неколико села у областима Доњецка,Мариупоља и Горловке.Кориштени су минобацачи калибара 82 и 120 мм, ракетне гранате,као и лако наоружање.Према прелиминарним информацијама непријатељ је синоћ гађао територију републике више од 50 минута.

Према саопштењу Народне Милиције ЛНР у области Станице Луганске и околних подручја повећао се број радикалних екстремиста попут «Десни сектор» и «ајдар»Према обавештајним информацијама Кијев се спрема за спровођење диверзија и саботажа на територији наше републике.На пример у области Лопаскино дошла је јединица од око 30 људи и вероватно планира саботаже у задњем делу ЛНР под видом служења у Народној милицији ЛНР.

23:03-23:09.Доњецк Абакумово.Чује се јако дејство оружја

03:10.Укронацисти започели напад из минобацача по Октобарском рејону из правца Пескија.Из правца Маринке нападнут је Трудовски тешком артиљеријом.