Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је да нема разлога за бригу због напетих односа његове земље са Русијом, наводећи да ће они бити као «у стара добра времена», објавио је турски лист «Дејли сабах».

Чавушоглу је током дана посетио Руско друштво културе и уметности у Анталији и рекао да Турска улаже све напоре за нормализацију односа с Москвом.

turska-rusija

Према његовим речима, последњих 15 година две земље су своје односе градиле «циглу по циглу» и знатно су допринеле да се односи побољшају.

Коментаришући последице инцидента са руским бомбардером Су-24 који је оборила турска авијација крајем новембра на небу изнад Сирије, Чавушоглу је навео да Анкара покушава да «оконча процес» напетости између две земље, пренео је Спутњик.

«Турска никада није предузимала никакве негативне кораке према Русији. Али нико не треба да мисли да ми ћутимо јер смо криви. Русија је за нас важан партнер, због тога ћемо деловати стрпљиво. Нико не може да прекине везе два народа — ни политичари, ни било ко други. Бићемо стрпљиви извесно време и све ће се средити», поручио је Чавушоглу.

Kata Bucik

Тагови: ; ;