Премијер Александар Вучић изјавио је за Спутњик да ако неко у окружењу купује ракете, и Србија ће морати да пронађе одговор на то.

 

12434408_10156253696990567_1350676087_n

 

На питање да ли будуће учлањење у НАТО угрожава безбедност Србије и да ли уопште Србија може да буде неки посредник у односима између Црне Горе и Русије који су сад ипак мало затегнути, Вучућ је рекао да се Србија не меша у жеље других држава.

 

«Србија има своју жељу, а то је да буде војно неутрална. То је наша жеља, имамо скупштинску декларацију, тако се понашамо. Не мешамо се у то што друге земље желе да раде, не осећамо по том питању угроженост», каже Вучић.

 

Како је навео Вучић, са партнерима у Москви се разговарало о ономе што се осетило као проблем за Србију, а то је, како је рекао, био случај када су неке земље које се налазе у нашем окружењу почеле да наручују балистичке ракете.

 

«И у том тренутку ми смо рекли — знате, ми на панцир хаубице имамо чиме да одговоримо, одбранићемо се, за «патрије» тог и тог типа, имаћемо «лазаре» у серијској производњи, не бринемо, али не знам зашто би неко у нашем региону узимао балистичке ракете. У будућности ћемо разговарати по том питању, или ће они одустати од тога, или ћемо ми морати да пронађемо одговор и на то. Али свако бира своју судбину, свако има право да доноси своје одлуке. Србија је донела своју одлуку, и Србија се своје одлуке, као што видите, врло чврсто, врло озбиљно, и рекао бих, веома поштено и одговорно држи. Црна Гора је донела своју одлуку. Ми имамо одличне односе са Руском Федерацијом, имамо врло добре односе са Црном Гором. Они су изабрали свој пут, Србија бира свој», рекао је Вучић.

 

Глас Српске

Тагови: