Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да влада Србије више никада неће јавно иступати против Републике Српске, нити ће РС јавно иступати против Србије, а о ономе у чему се не слажу увек ће рећи «једни другима у лице«.

 

вучић спутник

У интервјуу Спутњику, он је рекао да се ситуација променила и у Србији и у Српској у односу на време када је Милошевић уводио санкције Републици Српској, говорећи да су то биле санкције против Караџића и Младића.

 

«Ја мислим, а верујем да то мисли и председник Додик, да то никада више не сме да се догоди. Увек мора да се разговара. Ја сам господину Додику рекао у четири ока шта мислим. Једанпут сам у животу јавно рекао да га молим да још једном размисли о томе. Никада више нећу рећи ни реч по том питању,» рекао је он на питање да ли је саветовао Додику да одустане од референдума.

 

Дакле, све могу да говорим само у четири ока, као и он мени, додао је Вучић.

 

«Али, шта се ту променило? Променило се то да ми никад више нећемо јавно изаћи против РС, нити ће РС да излази јавно против Србије. А шта мислимо, мислим да је увек поштено, фер и добро да једно другом кажемо у лице, некад смо сагласни, некада нисмо сагласни.»

 

Он верује да је то добар принцип и начин на који би убудуће све Владе Србије и Српске, и сви председници, требало да раде, трудећи се да увек пронађу некакав минимални заједнички именитељ око ког могу да се сложе.

 

Вучић је поновио да за Србију стабилност БиХ веома важна.

 

«Ми поштујемо интегритет БиХ, таман онолико колико волимо РС. И желимо и стабилност у РС,» истакао је он.

 

Кад се наруши стабилност више нема снова ни о економском просперитету, ни о политичком напретку, ни о чему, напоменуо је Вучић изразивши уверење да Додик добро разуме потребе Србије, као што се Србија увек труди да разуме и РС и БиХ.

 

 

СПУТЊИК

 

Тагови: