У Чешкој ће се појавити нови политички покрет, који би у будућности могао да прерасте у странку која ће подржавати политику председника Руске Федерације Владимира Путина.

Captureprag

„Темељ“ за нову странку је заједница „Пријатељи Русије у Чешкој“, чији представник, бивши сенатор Горњег дома парламента Иржи Вивадил за Спутњик каже да су санкције које је ЕУ и САД увеле Русији један од разлога за формирање ове асоцијације.

 

„Русија се циљано и ефикасно бори против џихадиста на Блиском истоку, а у исто време ЕУ продужава бесмислене санкције. Сматрам да је то лицемерје“, каже Вивадил.

 

Бивши сенатор је истакао да је циљ новог покрета да се направи алтернатива постојећим политичким странкама.

 

„Сматрамо да смо упали у замку због нашег бесмисленог и безобзирног окретања Западу. На тај начин смо постали саучесници злочина у Ираку, Либији и Сирији. А управо то је основни разлог избегличке кризе. Главну улогу у судбини избеглица имали су Обама, Меркелова и Ердоган, и наши политичари, који, изузев председника Земана, послушно учествују у овим играма. Желимо нови Запад, који ће срушити мејнстрим лидере због којих смо овде где јесмо“, истиче он.

 

Вивадил каже да би он подржао грчке левичаре на челу са премијером Ципрасом, Национални фронт Ле Пенове, португалске левичаре, као и америчког политичара Доналда Трампа, јер он тражи начине за сарадњу са Владимиром Путином.

 

(Спутњик)

 

Тагови: ;