Саопштење од локалног становништва и народне милиције специјално за News Front.

 

10_Donetsk_Region

 

21:13

 

2о:45.Доњецк,Пески напад ракетним гранатама и борбеним возилима.

20:48.У Доњецку се чује традиционално вечерње гранатирање аеродрома.

 

 

17:05

 

Око 17:00 украјинска страна отворила ватру на насеље Жабичево.Напад и даље траје.Ватра је отворена из правца Пескија.Користе се борбена возила,ракетне гранате и пешадијско наоружање.

 

15:17.

 

Горловка рејон Широкој Балки пешадијски напад.Позиције ДНР нападају се минобацачима са позиција украјинских снага,

 

15:00

 

12:53 Доњецк,неколико прасака из правца аеродрома или Спартака.

Саопштење од народне милиције.

Неред и хаос украјинаца достиже максимум.Они више и не скривају присуство странаца у зони борбених дејстава.У Артјомовск је пристигло 200 страних плаћеника са ознакама Оружаних Снага Украјине на униформама.

14:47

 

Саопштење од војног лица са ознаком «маг»

«Артиљерија оружаних снага Новорусије по први пут је после дуже времена дејствовала на простору бившег ПВО Стара Авдејевка.По први пут од почетка примирја у септембру артиљерија Новорусије је деловала по позицијама ОСУ.Шеф ДНР Александар Захарченко је изјавио да изтиче споразум из Минска и да је Украјина одбила да потпише нови тако да ћемо бити у прилици да уништимо украјинску артиљерију која гранатира Доњецк и насеља».

11:05

Према саопштењу Народне милиције ЛНР из правца села Нижетеплое према селу Артем удаљеном свега  1 километар од линије разграничења прошла је колона украјинске технике са минобацачима у пратњи 10 јединица с тешким наоружањем и 4 тенка т-64.

Такође народна милиција саопштава да «Канеларија Полиције у делу Луганске области под контролом Кијева  у Беловодску организује допремање опојних дрога које се дистрибуирају међу војницима а трговци дрогама не презају ни од продаје дрога малолетницима у Беловодску и околини»

 

10:10

 

06:20.Доњецк.Чује се прасак из правца Пескија.

08:00.Доњецк углавном тихо повремено се чује прасак из правца аеродрома и Спартака.Становник Доњецка саопштава «Живим на тринаестом спрату и видим у Доњецку дим.

Јуче су украјински батаљони опет гађали Коминтерново.Жртава и разрушених објеката нема само је далековод оштећен.

Саопштење од милиције ЛНР:

«Борба иде на целом фронту од Бахмутке до Станице Луганске.Изнад Бахмутке наш ПВО оборио је украјинску беспилотну летелицу.У области Соколников пешадијска и минобацачка ватра»