Најновију књигу цитата руског председника политичари добили као новогодишњи поклон. Крајем јануара појавиће се у књижарама.

sve-putin_620x0

ОКО хиљаду руских политичара и високих чиновника добило је из председничке администрације уместо новогодишњег поклона нову Путинову књигу у којој су његови најзначајнији цитати под називом «Речи које су измениле свет». Први заменик председничке администрације Вјачеслав Володин рекао је да би ову књигу сваки политичар требало да прочита.

Књига је стигла и на Крим, као дар за председника Државног савета Владимира Константинова, али и на Далеки исток, па тако Наталија Матијенко из Јеврејске аутономне области каже да је уз њу добила и писмо Володина у коме се каже да Путинови чланци и говори «омогућавају да се схвате вредносни принципи и оријентири који су основа најважнијих унутрашњих и спољнополитичких решења».

Књигу су добили губернатори и председници скупштина свих република и области у Русији.

«Речи које су измениле свет» имају око 400 страна на којима је 19 Путинових чланака и говора, почевши од оног из 2003. у Генералној скупштини ОУН, па до последњег у септембру ове године. Ту је чувени Путинов говор у Минхену, затим интервју дат Си-ЕН-Ену 2008. године, предизборни текстови 2011, а такође и излагање пред федералним руководиоцима после припајања Крима Русији.

Књига ће се крајем јануара појавити у књижарама, а коштаће 800 рубаља, што је око десет евра.

Прошле године председничка администрација је такође делила књиге, али је тада била реч о омиљеним Путиновим руским филозофима: Ивану Иљину, Владимиру Соловљову и Николају Берђајеву.

Иако није спорно да ће та књига сигурно бити занимљива онима који прате активност председника Путина, његовим критичарима она ће доћи као потврда тврдње о стварању култа личности. У томе им помаже и став чиновника из Кремља да сваки руски политичар треба да има ту Путинову књигу на ноћном ормарићу, што ово штиво подиже на ниво нове «политичке библије».

Неоспорно је да ниједан совјетски а касније и руски политичар није био присутан толико у домаћим медијима као Путин.

Тагови: