Пресуда такозваног уставног суда самопроглашене републике Косово да је Заједница српских општина у складу са уставом ове парадржавне творевине је очекивана одлука пошто је у шиптарском националном интересу.

 

Kosovo_je_srbija.11

Аргументи председника Владе Србије Александра Вучића да Заједница српских општина погодује Србима на Косову и Метохији с обзиром да се косовска опозиција буни су лаж имајући у виду да ниједна опозиција не хвали политичке потезе владе па тако ни опозиција у самопроглашеној републици Косово.

Одлуке такозваног уставног суда Косова јасно показују да је Заједница српских општина само једна у низу невладиних организација без трећег степена власти како је обећавала Србима актуелна власту у Београду.

Нажалост Заједница српских општина формом и начином којим је обликована у Бриселу није у скаду са Уством Републике Србије. Али као и све друге одлуке које је Влада Александра Вучића донела када је у питању Косово и Метохија тако ни ова није сагласна Уставу Републике Србије. Ако најбољи студент Правног факултета у Београду, како себе представља Александар Вучић, гази званичан Устав државе над којим је положио заклетву шта тек треба очекивати од најгорег.

Изјаве министара у влади Косова Едите Тахири, Селимија и других да Заједница српских општина одговара Ахтисаријевом плану намеће једно друго питање а оно гласи да је садашња власт променила одлуку Скупштине донете децембра месеца 2007. године о одбацивању Ахтисарејевог плана. Интересантно је да су сви садашњи главни актери српске политичке сцене и Дачић и Вучић и Николић били најгрлатији у одбацивању Ахтисаријевог плана. Руска Федерација је најавила вето на овај план због чега никада није стигао у Савет безбедности. Све ово јасно говори колико је политика Александа Вучића према најважнијем српском питању, а то је Косово и Метохија, надоследна, пуна превара и обмана, штетна по интересе Србије и која нас компромитује код наших савезника у свету пре свега код Руске Федерације. Није пристојно захтевати од руске државе да буде против Ахтисаријевог плана а онда да диктаторски ражим Александа Вучића тај исти план прихвати.

 
Јер стварање независног Косова као прве фазе у стварању велике Албаније није само антисрпски пројекат него и антируски јер угрожава њихове интересе на Балкану.

У Косовској Митровици 28.12.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ, Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.,председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије“Стара Србија” – Грачаница, председник Златибор Ђорђевић

Тагови: ; ;