У државној Думи Руске Федерације је законодавац изнео велики број предлога у вези јачања борбе против тероризма унутар земље. Документ предвиђа увођење самица за затворенике оптужене за тероризам и саучесништво и изједначава терористе и саучеснике у извршењу терористичког акта.

lefortovo-zatvor-ap

Посланици државне Думе Руске Федерације планирају да изједначе тероризам и помагање у извршењу терористичког акта, рекао је листу «Известија» члан комитета за безбедност Думе Анатолиј Виборниј.

«Закон ће створити такве услове којим ће помагање терориста бити кажњиво. Раније је саучесништво кажњавано по другачијим мерилима од самог терористичког напада. По новом закону ће свако помагање терориста у храни, новцу и на друге начине бити изједначено са терористичким актом», рекао је посланик.
У циљу спречавања ширења екстремистичких идеја, у федералне законе ће бити унете измене, тако да ће се за терористе успоставити режим јединственог издржавања казне затвора.

«Анализирали смо активности одређених терористичких група и открили да врло често терористи који улазе у затвор почињу да врбују остале затворенике, на тај начин их укључујући у идеје терористичког подземља. Решење овог проблема видимо у затварању терориста у самице», преноси «Известија» коментар Виборнова.

Kata Bucik

Тагови: ; ;