Вест пуна наде стиже у прави час и то онај када су све западне и прозападне снаге усмерене на разбијање српског јединства, српска омладина је прави пример како се треба заједничким снагама борити за оно што је наше а што нам упорно оспоравају из бошњачко-хрватског ентитета. У Косовској Митровици је 28. децембра званично реактивирана Студентска канцеларија, која је остала упамћена по својој интезивној кампањи против учлањења тзв. „државе Косово“ у УНЕСКО. У наведеној кампањи учествовали су српски студенти из целог света. Свој посебан доприност дали су и студенти из Републике Српске па су због тога решили да се поново уједине с циљем слања јасне поруке домаћој и светској јавности да млади људи никада неће дозволити слабљење Српске и њених институција и да ће је бранити свим рапсоложивим средствима. Кампања за очување  9. јануара као Дана и крсне славе Републике Српске је у пуном јеку.

 

12434614_10156267665880567_116661139_n

 

Пише Велимир Ремић,  Република Српска

Потрудићемо се да све своје активности максимално координишемо са нашим пријатељима из Источног Сарајева, који су кренули у кампању пре неколико дана. Користећи позитивна искуства из претходних кампања, сарађиваћемо са младим академским грађанима из целе Србије, Црне Горе, Републике Српске и нашег расејања. Позивамо све заинтересоване да нам помогну, да учествују у кампањи и на све могуће начине промовишу Дан Републике Српске и саму Српску каже у разговору за српску редакцију „News front-a“ Ненад Узелац један од организатора ове акције. Он истиче да ће осим жестоке кампање на друштвеним мрежама, ова организација послати писма свима амбасадама у БиХ. Редакција „News front-a“ је имала ексклузиван увид у писмо које ће српска омладина послати амбасадорима који живе и раде у БиХ, а у њему су истакли истину и чињенице о Српској и њеном рођендану као и о крсној слави уз пропратне најлепше фотографије републике.

 

У склопу велике кампање биће организована и наградна игра „Волим отаџбину“ за све становнике Републике Српске који ће слањем својих фотографија посвећених Српској бити директни учесници али и потенцијални добитници награда које су обезбедили спонзори акције. Сви који желе да учествују своје фотографије могу да пошаљу на ФБ страницу „Студенти за истину — Дан Републике Српске“ или на мејл studentizaistinu@gmail.com

 

Студентска канцеларија у Косовској Митровици урадиће све у сарадњи са канцеларијом у Источном Сарајеву да се преко друштвених мрежа и медија Република Српска промовише приказивањем бројних знаменитости и лепота Републике Српске. У слози је спас, па нека нам је свима срећан Дан Републике Српске.

 

Тагови: ;