Турска је гурнута на прво место, испред Украјине САД и ИСИЛ-а у руским медијима по количини помињања у непијатељском контексту.О овоме саопштава РБК позивајући се на испитивање компаније «медиологија».

сми

Турска је постала водећа као «непријатељ у руским медијима крајем године.А погоршан однос показује и 73% становништва у Русији.

До обарања руског војног авиона Су 24 од стране Турске 24 новембра Турска се у контексту тероризма помињала до 20 пута недељно а после тога израз «турски тероризам» порастао је на 150 пута недељно.

Један од федералних канала «нема посебна упутства у вези квалификовања Турске» и све се своди на изјаву председника Путина да је Турска «забила нож у леђа» Русији и да анкара помаже ИСИЛ.

У првих девет месеци најчешће се у непријатељском контексту помињала Украјина једно време чешће него и САД а ИСИЛ се почео чешће помињати у непријатељском контексту након почетка Руских ваздушних удара у Сирији 30 септембра.Број помињања у негативном контексту само у прве две недеље достигао је 20.

 

Руска Планета