Председник турске Владе, Ахмет Давутоглу, борави данас у званичној посети Београду где ће са српским државним руководством разговарати на тему јачања економске сарадње, док ће завршни део његовог боравка у Србији представљати и посета Новом Пазару са циљем да се покрене питање отварања турског конзулата у том српском граду.

 

vucic-ahmet-2--620x330

 

Актуелни режим очигледно заборавља да се у Београду приређују свечани дочек и гостопримство човеку који је јавно признао да је наредио обарање руских ратних авиона пре неколико седмица, и то без икаквог оправданог основа, чиме је извршена међународна агресија против Руске Федерације и озбиљно угрожена политичка стабилност у Европи и Малој Азији.

 

Штавише, актуелна власт срдачно дочекује представника државе која отворено сарађује са највећом безбедносном претњом данашњице – терористичком “Исламском државом”, која се залаже за дезинтеграцију српских граница, пружајући подршку независности КиМ и чији представници инсистирају на третирању Рашке области као посебног политичког субјекта са елементима државности!

 

Данашња изјава премијера Давутоглуа, како је “Балкан као једна чорба у коју ми желимо да ставимо леп зачин како би била још укуснија”, јасно упућује на империјалистичке тежње турског државног руководства.

 

850Ministri_Turk_-_Ministri_Hoxhaj14

 

У контексту свега наведеног посета турског премијера доноси Србији још већу политичку и безбедносну нестабилност, урушава њен међународни углед, доводи у питање стабилност руско-српских односа, а Турској омогућава ширење њеног економског, а тиме и политичког утицаја и то све  на штету интереса српских пољопривредника.

 

Српски сабор Заветници инсистира на томе да се под хитно прекине вођење крајње погубне спољне политике због које из дана у дан губимо део по део своје територије. Залажемо се за јачање односа на релацији Београд-Москва јер у томе видимо одбрану од савремене неоосманлијске политике коју предводи званична Анкара као и одрживу алтернативу безуспешним европским интеграцијама.

 

Извор: Заветници

Тагови: ; ;