«Руска инвестициона клима је атрактивна за стране инвеститоре», оцењује заменик Министра економије Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Абдулах Ахмед Ал Салех.

«Русија сада има атрактиван инвестициони амбијент захваљујући јефтинијем земљишту које је погодно за пољопривреду. Што се тиче законодавног оквира, донети су закони о заштити страних инвеститора који сада имају приступ индустријама које раније нису биле доступне», рекао је Ал Салех за РИА новости.

97b17333bd0b724a7795a4c9d82a7cc2

Он је подсетио да су Русија и УАЕ потписале 2013 године два важна споразума о укидању двоструког опорезивања и о заштити улагања, додајући да су ти документи играли «главну улогу у привлачењу инвеститора из Емирата на руско тржиште».

Сложеност добијања дозволе за улазак у Русију и даље је један од главних изазова за пословне људе из УАЕ, према Ал Салеху, преноси Раша тудеј.

Званичник из УАЕ је такође изразио наду да ће се повећати обим трговине између две земље.

«У 2014 години је наш трговински промет порастао на 3,7 милијарди долара са 3,5 милијарди годину дана раније. «Надамо се расту и ове године», рекао је Ал Салех.

Према његовим речима, очекује се да трговински промет измедју Русије и УАЕ достигне 7,0 милијарди долара у наредне четири године, наводи се у тексту.

Kata Bucik

Тагови: ; ;