Председник Украине Петар Порошенко је у уторак потписао закон који украинској Влади омогућава да уведе економске санкције против Русије, као одговор на одлуку Москве о зони слободне трговине и производном ембаргу, саопштено је на сајту украинског Парламента.

Министарство за економски развој Украине је предложило Влади те земље да обустави дејство зоне слободне трговине са Русијом у оквиру Заједнице независних држава и да уведе ембарго на низ руских производа, преноси Спутњик.

Rusija-i-Ukrajina-zastave-1-446x446

Предлог тог Министарства је да од 2 јануара буде обустављен споразум о зони слободне трговине са Русијом, а да од 10 јануара ступи на снагу забрана на увоз одређених производа из Русије.

Како је раније саопштио руски Премијер Дмитриј Медведев, од 1 јануара Русија, ради заштите свог тржишта, уводи акцизе и производни ембарго Украини, сличан оном који делује против земаља које су подржале антируске санкције.

Истовремено, државна Дума Русије је усвојила закон о обустави дејства споразума о зони слободне трговине са Украином, закљученог у оквиру Заједнице независних држава, јавља Тањуг.

Kata Bucik

Тагови: ; ;