Директиве за рушење Српске долазе из међународне заједнице, а спроводе се из Федерације БиХ, изјавио је председник Србије Томислав Николић, чиме је потврђено недавно писање Спутњика. Председник Републике Српске Милорад Додик за Спутњик каже да постоји континуитет негативног односа према РС који треба да се „испразни“ од надлежности.

 

toma-nikolic

 

Председник Србије Томислав Николић потврдио је данас писање Спутњика да постоји план о рушењу власти у Републици Српској. Он је изјавио да је информисан да постоји план за рушење актуелне власти у Републици Српској кроз рушење власти председника Српске Милорада Додика, истичући да је те информације сазнао у разговорима са страним дипломатама.

 

Српски председник је рекао да су му дипломате отворено рекле да се нешто дешава и да постоји тенденција да Република Српска буде стављена пред свршен чин — да прихвати апсолутно све што јој се буде сугерисало или ће њене надлежности и даље бити смањиване уз учешће Уставног суда БиХ. Он је упозорио да ништа неће бити како треба уколико опозициони политички блок не схвати да је угроженост Српске велика.

 

„Директиве за рушење Српске долазе из међународне заједнице, а спроводе се из Федерације БиХ. Сличан сценарио имала је и Србија у случају Слободана Милошевића“, рекао је Николић, напомињући да се у великој мери дешава оно што је коришћено у обрачуну са Србијом у случају Милошевића — персонализује се проблем, па се каже да ће све бити добро ако оде Додик.

 

 

„Пажња Србије усмерена је на Републику Српску без икакве жеље да се свађа са онима који нису тај ентитет“, изјавио је председник Србије.

 

 

Спутњик

 

Тагови: ; ;