Сандуловић је српкој јавности постао познат после инцидента у Лондону, као човек који је прекинуо предавање премијера Вучића у амфитеатру Лондонске школе економије.

4979f08383916d13818ec29cfd2abdb3

«Ми смо данас овде у име српског народа који већином зна шта је урађено на Косову, и ја се јавно извињавам за све злочине. Нама је жао што је народ на Косову, зарад уских интереса српских политичара, морао да претрпи толико патњи и пролије крв да би добио своју слободу као и слободу говора. Нама је драго што је након читаве ове калварије, Косово данас држава која је слободна, независна и суверена. Добри Срби то знају. Данас читав свет треба да зна за ову вест. Ми као политичка снага имамо за циљ службено признање државе Косово као и чланство Србије у ЕУ и NATO“.

 

 

Ово је јуче, у име своје партије, Републиканске партије (РС) Србије, изјавио у Тирани, њен председник Никола Сандуловић.

 

Сандуловић је заједно са председником Републиканске странке Косова, Фатоном Куртијем, боравио у Тирани као гост, председника Републиканске странке Албаније, Фатмира Медијуа, у просторијама ове странке.

 

Они су, како су пренели медији на албанском језику, разговарали о стварању Балканског савеза републиканских странака.

 

Састанку су присуствовали и представници других политичких партија из Албаније.

 

Факти

Тагови: ; ; ; ; ;