У четвртак 31 децембра у Србији је ухапшен бивши градоначелник Сергијева Посада Виктор Букин-саопштава за LifeNews извор из Муп Србије.

букин

Новосадска полиција задржала је 51-годишњег држављанина Руске Федерације и бившег градоначелника Сергијева Посада Виктора Букина у четвртак 31 децембра.Како саопштава извор из Муп Србије Букин је ухапшен на основу интерполове потернице коју је за њим расписала Руска Федерација због кривичног дела финансијских малверзација.

Напомињемо да је РФ против бившег градоначелника покренула кривични поступак због изнуде мита од компаније «Правни центар партнерство» обећавши том приликом да ће градска администрација исплатити новац компанији који јој дугује.

Знајући за одлуку суда о Москви која је ступила на снагу 21 јануара 2014 године по којој је градска власт била дужна да исплати компанији 47.8 мил рубљи он је преко посредника затражио од директора компаније да му као мито да 50% од укупног износа.За посредника је одредио начелника правне службе градске управе,-рекли су у тужилаштву Костромског региона.

Приликом узимања дела новца(6 милиона рубаља) посредника су у Кострому задржали припадници ФСБ.Касније је ухапшен и против њега је покренут поступак за кривично дело «посредовање у подмићивању великих размера».

Градоначелник је већ тад био ван земље и није се више враћао на територију Русије.

 

LifeNews