Не постоји телевизија са националном фреквенцијом, осим јавног сервиса, која овогодишњу телевизијску сезону није почела уз нови (или несрећно продужени) стари ријалити формат. Сећамо се, то је изазвало буру негативних коментара код стручне јавности, а често се и постављало питање има ли алтернативе и могу ли људи који не прате овакве програме да пронађу садржај за себе. Суштински, могу.
То свакако не значи да регулаторна тела не треба посебну пажњу да обрате на националне станице које „црпе медијске ресурсе“ наше државе. Један од кабловских канала који је у овом случају, али и генерално гледано, одлична алтернатива, а домаћи је бренд, свакако је Српска научна телевизија.

 

Живојин Жика Петровић, директор и главни и одговорни уредник СНТ-а у интервјуу за «Адрија Дејли«:

 

Могу нас видети преко кабловског система Телекома Србије, ИПТВ-а, затим КДС-а, Коперникуса, Радијус вектора, а ускоро и Ориона. Што се тиче СББ-а, њих остаје да одобровољимо. Били смо више пута на разговору, но руководство СББ-а преферира комерцијалне канале, а ми нажалост, или на срећу, зависи како гледате, нисмо комерцијална већ телевизија образовано-културног карактера. Можда њима нећемо у првом маху да донесемо приходе, али у другом ћемо им свакако значити и то покушавамо сада и њима да објаснимо. До тада, други оператери нас емитују широм Србије, укључујући наравно и Косово и Метохију, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

 

Тагови: ;