Француски произвођач аутомобила Renault у својој фабрици у Москви је окончао 10-годишњи циклус производње седана Logan прве генерације. Последњи седан који је сишао са производне траке је седан беле боје са мотором од 1400 кубика.

Сада ће се компанија концентрисати на Logan друге генерације који се истовремено производио и у фабрици АвтоВАЗ-а. Оба аутомобила су доступна на тржишту, мада се стара верзија не може наћи код свих дистрибутера. Разлика у цени је само 10 хиљада рубаља (409 000 и 419 000 рубаља).

moskvic_410_01

Међутим, према подацима извора портала CarPark, делимично унапређени Renault Logan прве генерације могао би се поново појавити на руском тржишту под именом „Москвич” (Французи су већ тражили право да користе познати советски бренд). Истина, производња би директно зависила од економске ситуације у Русији током наредних неколико месеци.

Међутим, према најновијим информацијама листа „Российская газета”, руска агенција за ауторска права ће званичну одлуку о бренду „Москвич” донети тек следеће године.

Како подсећа експерт Игор Маржарело, Renault има добро искуство са коришћењем старих имена.

„У своје време је у Румунији на угледу изгубила марка Dacia, а Renault је овом бренду удахнуо нови живот и сада се под овом марком производе модели популарни у Европи Logan, Sandero и Duster”, објаснио је он.

У руском представништву „Рено Россия” нису желели да коментаришу могућност повратка „Москвича”.

Kata Bucik

Тагови: ;