Приватни руски дизајнерски биро је организовао први лет тренажног борбеног авиона „СР-10“ којим управљају два пилота и који има крила постављена супротно у односу на уобичајене летелице.

„Раша тудеј“ подсећа да је већ објављено да је за потребе Министарства одбране Русије планирана производња 16 авиона СР-10.

5

Развој овог авиона, у потпуности израђеног од композитних материјала, започет је 2007 године у дизајнерском и инжењерском бироу „КБ САТ“. Првобитни модел је представљен на изложби авијације „МАКС-2009“, али је наредних година пројекат наишао на финансијске проблеме.

Ипак, 25 децембра 2015 године, „СР-10“ је по први пут полетео с аеродрома у близини Воротињска у региону Калуга.

Овај авион иде брзином мањом од брзине звука, има један мотор, а од осталих летелица га по изгледу одвајају необично постављена крила.

При полетању може да понесе до 2 700 кг терета.

Дизајниран је тако да му максимална брзина буде 900 km/h у хоризонталном лету, може да прелети до 1500 км и да се попне до 6000 метара. Брзина крстарења на тој висини му је 520 km/h.

До сада је једини борбени авион с овако постављеним крилима била „Сухојева“ летелица „Су-47 Беркут“, који никада није ушао у масовну производњу.

Kata Bucik

Тагови: ;