Јуче је, са сат времена закашњења због смањене видљивости, на нишки аеродром «Костантин Велики» слетео први авион са туристима на чартер лету руске компаније «Ред вингс» на линији Калуга — Ниш.

Из авиона «Сухој суперџет 100» на нишки аеродром је слетело 28 путника из Русије који су касније наставили ка Копаонику, где ће боравити седам дана.

e27b007a7347ef131c83c6899c18c11e

«Ради се о сезонском, наменском чартер лету, који је организован због руских туриста који су желели да дођу у наше ски-центре, конкретно на Копаоник», каже Иванка Станисављевић, ПР нишког Аеродрома.

Авион је каснио због временских услова у Нишу, а у Русију се вратио празан, такође са сат времена закашњења, кажу на Аеродрому.

«За недељу дана поново долази празан. Према последњим информацијама које имамо, долази по туристе који су дошли данас», додаје Станисављевић.

Са туристима је дошла и делегација области Калуга.

«Ту смо да видимо све могућности којима располаже локална област, да их представимо нашим младима који воле да скијају. Очекујемо да ће то бити обострана сарадња. Постоји могучност да се успостави авионски превоз», казао је Анатолиј Артаманов, градоначелник Калуге.

Нови чартер лет из Калуге на нишки аеродром треба да стигне 10 јануара.

Kata Bucik

Тагови: ; ;