Информације од народне милиције и локалног становништва специјално за NEWS FRONT

10_Donetsk_Region

21:27

 

Аеродром, Спартак стрељачка битка.У Пескију гађају снајперисти.

20:00Доњецк северна периферија,чују се пуцњи из правца Спартака.

Хладан ваздух око Горловке не дозвољава укрофашистима да мирују па гађају по позицијама ДНР из минобацача још од 5 сати ујутру.

око 15:30 из правца Джежинска укронацисти су неколико пута гађали из тенка.

Саопштење од милиције Горловке.

Око 19:00 кренули су минобацачки напади-Разлога за панику нема.

 

 

 

15:03

 

11:57 Доњецк,на улици се чуо прасак С-3

Према саопштењу министарства одбране ДНР украјинци су протеклих дана 5 пута прекршили примирје.Гранатирана су насељка Саханка,Зајцево,рејон аеродрома Доњецк…Противник је бацио 5 мина 82 мм, и више од 30 пуцњева из аутоматског оружја.

Јединице ДНР настављају са евидентирањем кретања снага ВСУ у региону.

Непријатељ је почео са акцијама извиђања и диверзија на територији ДНР са циљем прекида рада на територији ДНР, као и ометање функционисања војних и социјалних структура.

11:50

Према информацијама Народне милиције ЛНР по налогу власти у Станици Луганској из болнице су оптуштени сви пацијенти цивили.Разлог за то је што се међу украјинским бојовницима с почетком хладноћа,због лоших услова и неадекватне одеће појавила упала плућа,акутни бронхитис,и акутне респираторне болести.

Такође украјински бојовници се жале на плате и борбену обуку у односу на војнике по уговору из Националне гарде и припаднике специјалних батаљона које финансирају украјински олигарси.

 

09:55

 

Горловка 05:05.Чују се пуцњи са запада.Укри не спавају.Према борцима ДНР долетела је мина 82мм с украјинских позиција.Опасности за сам град још увек нема али ситуација није таква да би се могло опустити.

Новгородски правац.Борбе од 5 до 7 ујутру.

Јутрос око 5 укробојовници су почели да гранатирају аеродром.Непријатељ је користио минобацаче,ракетне гранате, и лако наоружање.Напад је трајао до 7 сати.