Република Српска суочава се са покушајима појединих западних ценатара моћи и централистичких власти у Сарајеву да укину њену самосталност, пониште Дејтонски мировни уговор и спроведу насилну унитаризацију Босне и Херцеговине, пише информативна служба Српског сабора Заветници.

 

KONACNO-BILBORD-2015

 

У тренуцима када руководство Републике Српске улаже огромне напоре у одбрани њеног уставно-правног поретка и стабилизацији политичких прилика неопходно је да пружимо подршку нашем народу, који је сам подигао и бранио Републику Српску.

 

Српски сабор Заветници покреће кампању “Сачувајмо Републику Српску”, а прва у низу активности биће конференција за јавност, у петак, 8. јануара у 12 часова у Кнез Михаиловој улици.

 

Том приликом грађани ће моћи да дају подршку прогласу “Сачувајмо Републику Српску” и на тај начин покажу солидарност са народом са западне стране Дрине.

 

Република Српска основана је 9. јанура 1992. године као израз вековне тежње српског народа да очува своју државност и управо у данима када славимо 24 године постојања на нама је одговорност да покажемо да је Србија уз Републику Српску!

 

Извор: Заветници

Тагови: ;