Информације од локалног становништва и народне милиције

10_Donetsk_Region

20:55

 

19:44 Иза Мајорке, северозападно од Горловке украјинска војска пуца из тенкова по позицијама ДНР.

Из правца Жованке укронацисти гаћају минобацачима позиције ДНР у Зајцеву.

Саопштење од милиције Горловке.

у 16.57 украјинци су са северозападне стране напали Голми.У 17:34 из Мајорског правца украјинци нападају тенковима.

У 19:33 украјинска војска је минобацачима напала школу у Зајцеву.

 

13:10

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска војска је 5 пута нарушила режим примирја.Гађали су Спартак,Железну Балку,Жабуњки.Непријатељ је нападао из минобацача,лаког наоружања,и користио је ракетне гранате.Министарство одбране такође саопштава о страдањима на страни украјинске војске од алкохола и наркотика.

«Према нашим информацијама од почетка новогодишњих празника 10 украјинских војника је страдало од коришћења алкохола.Такође имамо информације да користе и опојне дроге.Такође имамо и информације о међусобним сукобима МУП Украјине и добровољачких батаљона конкретно на Мариупољском аеродрому је у том сукобу рањено 17 лица».

«Имамо и информације да украјинци планирају да артиљеријом нападну своја насеља у околини Мариупоља у непосредној близини линије разграничења,како би за то оптужили нас и како би им то послужило као повод за агресију на Донбас»-наводи се у саопштењу Министарства одбране ДНР.

10:45

Од скоро становништво Красногорловке слуша пуцње.

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у рејону Новоајдара и Безгонова које се налази на 22 км од линије разграничења украјинска војска концентрише мешовите јединице до 70 јединица укључујући и 10 тенкова.Такође концентрисано је и још 250 војника.

Такође Народна милиција саопштава да украјински медији преносе ничим потврђену информацију да јединице ЛНР нападају позиције ВСУ.Истовремено Порошенков саветник за питања АТО Андреј Лисенко саопштава да кршења примирја од стране ЛНР није било од 31 децембра 2015.Ову информацију су потврдили и представници ОЕБС.

 

09:35

 

06:30 Становништво Красногорловке чује пуцњеве.

08:24.Горловка чују се пуцњеви из митраљеза.

Јутрос око 6:00 украјински војници су отворили ватру на позиције доњецког аеродрома.Они су отворили ватру с позиција Опитное користећи минобацаче.

Око 8:00 у Авдејевци се чула артиљеријска паљба такође из правца Опитное.

Саопштење од локалног становништва.

«Колона  украјинске технике од 16 возила упутила се у правцу Артјомовска из Славјанска.Дислокација после Славкурорта очигледно да су тамо кренули».