Две године након мајдана криза у Украјини се интензивира.Олигархија користи сопствене оружане снаге ради постизања својих циљева а сваки политичар на власти им помаже.Протеривање бившег председника Виктора Јануковича није помогло земљи а најгоре тек следи.

ukrajina-zastava-790x460

 

Власт у Украјини пуца по свим шавовима,даве се у мећусобним свађама док земљу воде олигарси.И никакво побољшање се не очекује напротив многи не верују да ће Кијев издржати дуже од неколико месеци, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Две године после «евромајдана» ништа се у Украјини није поправило на боље.Бивши председник Виктор Јанукович кога су кривили за све несреће био је прогнан из земље али Украјина није ни близу изласка из кризе.

 

Према речима овог листа украјинска олигархија финансира приватне војске и ако им се не свиђа неки закон пошаљу наоружану групу да зузме одређену институцију.Такође актуелни премијер Арсениј Јацењук се редовно оптужује да ради у договору са криминалним групама и шпекулантима.

 

«Многи граћани који су протествовали на Мајдану захтевајући реформе плаше се да би земља могла као и после «наранџасте револуције» 2004 године остати у мочвари старог трулог система»-наводи овај лист

Како је наведено у тексту украјинска економија у потпуности зависи од ММФ и сведена је у 2015 години на 10%.Због тога следи и политичка нестабилност последње што земља може себи да приушти у овој ситуацији.Због тога ће Запад морати да изврши притисак на Кијев ако жели да заустави цурење новца.